ПОДЕЛА КАНТИ ЗА РЕЦИКЛАЖНИ ОТПАД ПОЧЕЛА У ПАЛИЛУЛИ
9.03.2015

НЕОПХОДНО ОДРЖАВАТИ КАНАЛЕ ЗА ОДВОД ОТПАДНИХ ВОДА

У оквиру пројекта „WASTE“ и завршних активности „побољшање стање животне средине кроз унапређење рада комуналних предузећа и повећање учешћа заједнице, јачањем администрације и комуналне инфраструктуре у пограничном региону“, које у партнеству са општином Перник остварује ЈКП „Медиана“ грађанима општине Палилула, који живе у улици „Марина Држића“, подељене су пластичне канте, запремине 120.литара, за одлагање рециклажног отпада.

По речима председника општине Палилула Бобана Џунића, који је обишао организаторе активности, ово је добар пример сарадње општине са комуналним сектором. Чистији град, мање дивљих депонија и сировине за рециклажну индустрију главни су циљеви овог пројекта - истакао је председник Џунић. Канте за одлагање отпада, од пластике, стакла, папира и метала, до краја овог месеца, биће подељне домаћинствима која живе у приватним кућама. Житељи ове градске општине сматрају да ће се тиме увести ред у овој области и оно што је најважније, смањити број дивљих депонија.

Радници ЈКП Медијана кренули су са бесплатном расподелом канти прво на територији општине Палилула, јер у овој општини, становништво претежно живи у кућама. А за оне који живе у зградама, највећим делом су то житељи општине Медијана, опредељено је близу 140 хиљада пластичних кеса - каже Братислав Вучковић, генерални директор ЈКП «Медиана». Ово је део активности рада на  пројекту WASTE, којим је обезбеђена набавка и бесплатна подела пластичних кеса и пластичних канти за рециклабилни отпад генераторима отпада са територија градских општина Палилула и Медијана и (Града) које у оквиру ИПА програма финансира ЕУ. По речима директора Вучковића, ЈКП “Медиана”, која је и носилац овог пројекта, имаће задатак да наредних пет година надгледа да ли се ове канте и кесе користе на прави начин. Овим пројектом, који је трајао 23. месеца, обезбеђено је и возило – аутосмећар, као учешће ЈКП „Медиана“ у пројекту, (Д.В. ЕКОполис) 

РТВ BelleAmie- Нишлије добиле канте за селектовање отпада